United Mega Store

Lam Tikka

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
 2 ss olje til steking
 1 stk. grønn paprika
 2 stk. løk
 1 glass tikka masala saus
 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
 65 g babyspinat
SLIK GJØR DU
1

Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.

2

Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.

3

Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.

4

Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Ingredients

 800 g flatbiff av lam eller mørbrad
 2 ss olje til steking
 1 stk. grønn paprika
 2 stk. løk
 1 glass tikka masala saus
 1,5 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
 65 g babyspinat

Directions

SLIK GJØR DU
1

Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.

2

Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.

3

Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.

4

Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.

Notes

Lam Tikka
Nutrition Facts

225 servings

Serving size

5 cups


Amount per serving
Calories730
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 729mg32%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 96g

Vitamin A 20mcg3%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 24mg2%
Iron 26mg145%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Asiatisk Omelettrulade

Skal du servere gjestene en liten appetittvekker bør du prøve disse asiatiske omelettruladene. La deg ikke skremme av navnet. De er enkle å lage!

Read More »

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »