United Mega Store

Kylling Tikka Masala

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Yields25 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander
SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Ingredients

 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander

Directions

SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Notes

Kylling Tikka Masala
Nutrition Facts

25 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 97g

Calcium 20mg2%
Iron 22mg123%
Vitamin D 24mcg120%
Vitamin E 26mg174%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »