United Mega Store

Butter chicken – indisk smørkylling

AuthorUMSCategory, , , DifficultyAdvanced

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
 4 båter hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 2 ss sitronsaft
Marinade:
 1 dl gresk yoghurt
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 1 ss garam masala
 1 ss rapsolje eller sennepsolje
Smør- og tomatcurry:
 100 g cashewnøtter
 8 stk. tomat + 2 ss olje
 4 båter finhakket hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 2 stk. hel kardemomme
 2 ts hel bukkehornkløver
 2 ss flytende honning
 1 stk. grønn chili
 2 ss smør + 1 dl fløte
 0,5 potte frisk koriander
SLIK GJØR DU
1

Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.

2

Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.

3

Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.

4

Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.

5

Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.

6

Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.

7

Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.

8

Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.

9

Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Ingredients

 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
 4 båter hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 2 ss sitronsaft
Marinade:
 1 dl gresk yoghurt
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 1 ss garam masala
 1 ss rapsolje eller sennepsolje
Smør- og tomatcurry:
 100 g cashewnøtter
 8 stk. tomat + 2 ss olje
 4 båter finhakket hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 2 stk. hel kardemomme
 2 ts hel bukkehornkløver
 2 ss flytende honning
 1 stk. grønn chili
 2 ss smør + 1 dl fløte
 0,5 potte frisk koriander

Directions

SLIK GJØR DU
1

Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.

2

Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.

3

Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.

4

Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.

5

Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.

6

Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.

7

Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.

8

Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.

9

Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Notes

Butter chicken – indisk smørkylling
Nutrition Facts

225 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories750
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 19g95%
Trans Fat 8g
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 29g11%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 25g

Vitamin A 20mcg3%
Iron 25mg139%
Magnesium 40mg10%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »