United Mega Store

Asiatisk biffsalat

AuthorUMSDifficultyIntermediate

Salat til middag? Da er denne deilige biffsalaten med bokhvetenudler og friske grønnsaker midt i blinken.

Yields8 Servings
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
 600 g ytrefilet av storfe
 1 ts salt
 0,5 ts pepper
 2 ss margarin eller olje til steking
Salat med nudler:
 1 pk sobanudler (á 250 g)
 0,5 stk. agurk
 2 stk. gulrot + 10 stk. cherrytomat + 2 stk. vårløk
 0,5 stk. granateple
 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
 3 stilker finhakket frisk mynte
 0,5 potte frisk koriander
Asiatisk dressing:
 6 ss nøytral olje
 2 ts sesamolje
 2 ss sukker + saft av 2 stk. lime
 1,5 ss soyasaus
 1 ss revet frisk ingefær
 2 båter revet hvitløk
 1 stk. finhakket rød chili
SLIK GJØR DU
1

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.

2

Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)

3

Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.

4

Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.

5

Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.

6

Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.

7

Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.

8

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

9

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.

Ingredients

 600 g ytrefilet av storfe
 1 ts salt
 0,5 ts pepper
 2 ss margarin eller olje til steking
Salat med nudler:
 1 pk sobanudler (á 250 g)
 0,5 stk. agurk
 2 stk. gulrot + 10 stk. cherrytomat + 2 stk. vårløk
 0,5 stk. granateple
 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
 3 stilker finhakket frisk mynte
 0,5 potte frisk koriander
Asiatisk dressing:
 6 ss nøytral olje
 2 ts sesamolje
 2 ss sukker + saft av 2 stk. lime
 1,5 ss soyasaus
 1 ss revet frisk ingefær
 2 båter revet hvitløk
 1 stk. finhakket rød chili

Directions

SLIK GJØR DU
1

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.

2

Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)

3

Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.

4

Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.

5

Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.

6

Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.

7

Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.

8

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

9

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.

Notes

Asiatisk biffsalat
Nutrition Facts

8 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories750
% Daily Value *
Total Fat 25g33%
Saturated Fat 10g50%
Cholesterol 150mg50%
Sodium 750mg33%
Total Carbohydrate 45g17%
Dietary Fiber 10g36%
Total Sugars 22g
Protein 19g

Vitamin A 18mcg2%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 22mg2%
Iron 10mg56%
Potassium 21mg1%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Asiatisk Omelettrulade

Skal du servere gjestene en liten appetittvekker bør du prøve disse asiatiske omelettruladene. La deg ikke skremme av navnet. De er enkle å lage!

Read More »

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »