Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.
Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.
Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.
Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.
Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.
Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.
Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.
Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.
Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.
Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.
Ingredients
Directions
Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.
Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.
Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.
Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.
Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.
Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.
Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.
Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.
Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.