United Mega Store

Butter chicken – indisk smørkylling

AuthorUMSCategory, , , DifficultyAdvanced

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
 4 båter hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 2 ss sitronsaft
Marinade:
 1 dl gresk yoghurt
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 1 ss garam masala
 1 ss rapsolje eller sennepsolje
Smør- og tomatcurry:
 100 g cashewnøtter
 8 stk. tomat + 2 ss olje
 4 båter finhakket hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 2 stk. hel kardemomme
 2 ts hel bukkehornkløver
 2 ss flytende honning
 1 stk. grønn chili
 2 ss smør + 1 dl fløte
 0,5 potte frisk koriander
SLIK GJØR DU
1

Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.

2

Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.

3

Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.

4

Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.

5

Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.

6

Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.

7

Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.

8

Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.

9

Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Ingredients

 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
 4 båter hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 2 ss sitronsaft
Marinade:
 1 dl gresk yoghurt
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 1 ss garam masala
 1 ss rapsolje eller sennepsolje
Smør- og tomatcurry:
 100 g cashewnøtter
 8 stk. tomat + 2 ss olje
 4 båter finhakket hvitløk
 0,5 ss revet frisk ingefær
 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
 2 stk. hel kardemomme
 2 ts hel bukkehornkløver
 2 ss flytende honning
 1 stk. grønn chili
 2 ss smør + 1 dl fløte
 0,5 potte frisk koriander

Directions

SLIK GJØR DU
1

Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.

2

Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.

3

Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.

4

Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.

5

Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.

6

Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.

7

Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.

8

Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.

9

Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Notes

Butter chicken – indisk smørkylling
Nutrition Facts

225 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories750
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 19g95%
Trans Fat 8g
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 29g11%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 25g

Vitamin A 20mcg3%
Iron 25mg139%
Magnesium 40mg10%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »