United Mega Store

Chapati

AuthorUMSCategory, , , DifficultyIntermediate

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Yields100 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 4 dl fin sammalt hvete
 5 dl hvetemel
 1 ts salt
 ca. 4 dl vann
SLIK GJØR DU
1

Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.

2

Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.

3

Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke.

Ingredients

 4 dl fin sammalt hvete
 5 dl hvetemel
 1 ts salt
 ca. 4 dl vann

Directions

SLIK GJØR DU
1

Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.

2

Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.

3

Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke.

Notes

Chapati
Nutrition Facts

100 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories730
% Daily Value *
Total Fat 17g22%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 26g

Vitamin A 20mcg3%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 24mg2%
Iron 26mg145%
Vitamin D 28mcg140%
Vitamin E 30mg200%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »

Lam Karahi

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Read More »

Asiatisk Omelettrulade

Skal du servere gjestene en liten appetittvekker bør du prøve disse asiatiske omelettruladene. La deg ikke skremme av navnet. De er enkle å lage!

Read More »