United Mega Store

Lam Karahi

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Yields125 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 800 g fårikålkjøtt
 10 båter hvitløk
 6 ss revet frisk ingefær
 4 ss smør + 1 ts salt
 1,5 dl solsikkeolje
 5 stk. grønn chili
 1 ts malt chilipepper
 1,5 dl yoghurt eller creme fraiche
 3 stk. tomat
 1 ts garam masala
 1 stk. rød paprika
 2 stk. vårløk + 4 dl vann
SLIK GJØR DU
1

Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.

2

Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet.

3

Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg.

4

Tilsett smør og chili. Rør rundt.

5

Ha i youghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.

6

Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Ingredients

 800 g fårikålkjøtt
 10 båter hvitløk
 6 ss revet frisk ingefær
 4 ss smør + 1 ts salt
 1,5 dl solsikkeolje
 5 stk. grønn chili
 1 ts malt chilipepper
 1,5 dl yoghurt eller creme fraiche
 3 stk. tomat
 1 ts garam masala
 1 stk. rød paprika
 2 stk. vårløk + 4 dl vann

Directions

SLIK GJØR DU
1

Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.

2

Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet.

3

Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg.

4

Tilsett smør og chili. Rør rundt.

5

Ha i youghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.

6

Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Notes

Lam Karahi
Nutrition Facts

125 servings

Serving size

5 cups


Amount per serving
Calories730
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 19g95%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 649mg29%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 24g

Vitamin A 20mcg3%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 24mg2%
Iron 26mg145%
Vitamin E 30mg200%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.

Read More »