En smak av India! Krydret kebab av kyllingkjøttdeig servert rett fra grillen med raita. Nanbrød hører selvfølgelig også med.
Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.
Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.
Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.
Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)
Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.
Ingredients
Directions
Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.
Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.
Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.
Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)
Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.