United Mega Store

Kyllingkebab med raita

AuthorUMSDifficultyIntermediate

En smak av India! Krydret kebab av kyllingkjøttdeig servert rett fra grillen med raita. Nanbrød hører selvfølgelig også med.

Yields225 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
 400 g kyllingkjøttdeig
 1 stk. løk
 1 ts salt + 2 båter hvitløk
 1 ss garam masala
 2 ss finhakket frisk koriander
 1 ss hakket frisk ingefær
 1 stk. grønn chili
 8 stk. grillspyd
 1 ss rapsolje til pensling
Raita:
 2 dl yoghurt naturell
 1 stk. revet agurk (godt avrent)
 2 ss finhakket frisk mynte
SLIK GJØR DU
1

Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.

2

Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.

3

Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.

4

Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)

5

Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.

Ingredients

 400 g kyllingkjøttdeig
 1 stk. løk
 1 ts salt + 2 båter hvitløk
 1 ss garam masala
 2 ss finhakket frisk koriander
 1 ss hakket frisk ingefær
 1 stk. grønn chili
 8 stk. grillspyd
 1 ss rapsolje til pensling
Raita:
 2 dl yoghurt naturell
 1 stk. revet agurk (godt avrent)
 2 ss finhakket frisk mynte

Directions

SLIK GJØR DU
1

Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse.

2

Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer.

3

Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.

4

Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store.
(Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 minutters i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.)

5

Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg.

Notes

Kyllingkebab med raita
Nutrition Facts

225 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories750
% Daily Value *
Total Fat 19g25%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 19g

Vitamin A 20mcg3%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 24mg2%
Iron 26mg145%
Vitamin D 28mcg140%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »