United Mega Store

Kylling Tikka Masala

AuthorUMSCategory, , DifficultyIntermediate

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Yields25 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander
SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Ingredients

 800 g kyllingfilet eller lårfilet
 1 dl yoghurt naturell
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 saft av 0,5 stk. sitron
 0,5 ts chilipulver
 1 ts malt koriander
 1 ts malt spisskummen
Saus:
 1 stk. løk
 2 båter hvitløk
 3 cm frisk ingefær
 4 ss olje
 1 ts malt spisskummen
 1 ts revet muskatnøtt
 1 ts gurkemeie
 1 ts chilipulver
 1 ss garam masala
 1 ss tomatpuré
 1 boks hermetiske tomater
 1,5 dl fløte
 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
 0,5 bunt frisk koriander

Directions

SLIK GJØR DU
1

Del kyllingfileter i store biter.

2

Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

3

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og knuste tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.

4

Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.

5

La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.

6

Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.

Notes

Kylling Tikka Masala
Nutrition Facts

25 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
% Daily Value *
Total Fat 27g35%
Saturated Fat 9g45%
Cholesterol 195mg65%
Sodium 730mg32%
Total Carbohydrate 19g7%
Dietary Fiber 5g18%
Total Sugars 10g
Protein 97g

Calcium 20mg2%
Iron 22mg123%
Vitamin D 24mcg120%
Vitamin E 26mg174%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »

Kylling Tikka Masala

Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.

Read More »