Salat til middag? Da er denne deilige biffsalaten med bokhvetenudler og friske grønnsaker midt i blinken.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.
Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)
Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.
Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.
Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.
Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.
Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.
Ingredients
Directions
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.
Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)
Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.
Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.
Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.
Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.
Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.