United Mega Store

Asiatisk biffsalat

AuthorUMSDifficultyIntermediate

Salat til middag? Da er denne deilige biffsalaten med bokhvetenudler og friske grønnsaker midt i blinken.

Yields8 Servings
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
 600 g ytrefilet av storfe
 1 ts salt
 0,5 ts pepper
 2 ss margarin eller olje til steking
Salat med nudler:
 1 pk sobanudler (á 250 g)
 0,5 stk. agurk
 2 stk. gulrot + 10 stk. cherrytomat + 2 stk. vårløk
 0,5 stk. granateple
 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
 3 stilker finhakket frisk mynte
 0,5 potte frisk koriander
Asiatisk dressing:
 6 ss nøytral olje
 2 ts sesamolje
 2 ss sukker + saft av 2 stk. lime
 1,5 ss soyasaus
 1 ss revet frisk ingefær
 2 båter revet hvitløk
 1 stk. finhakket rød chili
SLIK GJØR DU
1

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.

2

Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)

3

Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.

4

Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.

5

Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.

6

Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.

7

Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.

8

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

9

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.

Ingredients

 600 g ytrefilet av storfe
 1 ts salt
 0,5 ts pepper
 2 ss margarin eller olje til steking
Salat med nudler:
 1 pk sobanudler (á 250 g)
 0,5 stk. agurk
 2 stk. gulrot + 10 stk. cherrytomat + 2 stk. vårløk
 0,5 stk. granateple
 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
 3 stilker finhakket frisk mynte
 0,5 potte frisk koriander
Asiatisk dressing:
 6 ss nøytral olje
 2 ts sesamolje
 2 ss sukker + saft av 2 stk. lime
 1,5 ss soyasaus
 1 ss revet frisk ingefær
 2 båter revet hvitløk
 1 stk. finhakket rød chili

Directions

SLIK GJØR DU
1

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på sterk varme i en stekepanne med olje/smør. Legg kjøttet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer.

2

Stek kjøttet på 125 °C i ovn til det har en kjernetemperatur på 60 °C, da er det medium stekt (65 °C for medium pluss). La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
(Kjøttet kan også stekes som biffer og skjæres i tynne skiver før servering. Se her for hvordan steke biff.)

3

Kok nudler etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet, skyll raskt med kaldt vann og la det renne av. Ha eventuelt på litt sesamolje for at ikke nudlene skal klistre seg sammen.

4

Skrell agurk, del den i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt den i skiver.

5

Skjær gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.

6

Del cherrytomater i to, finsnitt vårløk og rens granateple.

7

Legg nudler, grønnsaker og spinatblader på et stort serveringsfat.

8

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

9

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen, dryss på vårløk, granateple og litt finhakkede urter. Drypp over litt av dressingen rett før servering - og server resten i en skål ved siden av.

Notes

Asiatisk biffsalat
Nutrition Facts

8 servings

Serving size

7 cups


Amount per serving
Calories750
% Daily Value *
Total Fat 25g33%
Saturated Fat 10g50%
Cholesterol 150mg50%
Sodium 750mg33%
Total Carbohydrate 45g17%
Dietary Fiber 10g36%
Total Sugars 22g
Protein 19g

Vitamin A 18mcg2%
Vitamin C 22mg25%
Calcium 22mg2%
Iron 10mg56%
Potassium 21mg1%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Featured Recipe

UMS

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Read More »

Recent Recipes

POPULÆRT AKKURAT NÅ

Lam Karahi

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en med norsk lam, så enkelt som fårikålkjøtt.

Read More »

Chapati

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Read More »

Asiatisk kyllingsalat

Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!

Read More »

Brisket with Root Vegetables

It’s a toss-up which part of this dish is best: the tender meat with rich tomato flavor, or the luscious root vegetables that sit beneath it during braising, soaking up juices from the brisket and wine.

Read More »